Начало » DTF печат

DTF печат

DTF printing

DTF печат

DTF (Direct-To-Film) или директен печат върху филм е една от най-новите технологии за печат на трансфери. Най-общо казано, с помощта на специфичен вид мастило на водна основа, изображението се отпечатва върху PET филм. Върху него се нанася слой прахообразно лепило, което впоследствие се разтопява и изсушава. Така получените трансфери са готови за незабавна употреба или за съхранение.  

Подобно на DTG печат, с DTF печат може да се отпечатат всякакви пълноцветни изображения (снимки и дизайни с градиенти) с фотографско качество. Може би единствено среща трудности с неонови, искрящи цветове, като всеки  друг CMYK принтер. 

За разлика от DTG печатът, който е подходящ само за памук, то трансферите, отпечатани с DTF технология могат да се щамповат върху почти всякакъв вид текстил. Особено подходящи са за фирмени лога върху работно облекло или за емблеми на спортни екипи.

Щампата се характеризира с това, че се усеща при опип минимално и има добра еластичност.

Ние, от Хелиос парк, можем както да напечатаме, така и да щамповаме трансферите върху желан от вас продукт (тениски, работни дрехи, чанти, спортен екип, бельо). Или просто да ви дадем готовите трансфери, които вие сами да си щамповате.

Технология на DTF печат

DTF технология

Извършва се в няколко стъпки:

  1. Пълноцветен мастилено-струен печат, който се извършва с високотехнологични цветни принтери, печатащи директно вурху специален филм. Мастилото се нанася на 2 слоя, като първият слой е цветът, а върху него се нанася подложка от бяло мастило.
  2. Нанасяне на лепилен слой под формата на пудра върху отпечатаните дизайни. Може да се нанесе както ръчно, така и с автоматична машина – шейкър.
  3. Разтопяване и изсушаване на лепилния слой.
  4. Така подготвените трансфери впоследствие могат да се щамповат с помощта на топлинна преса върху тениски, шапки, чанти, спортен екип, бельо.
DTF принтер

DTF оборудване

Ние от Хелиос парк печатаме с индустриален DTF принтер, върху фолио на ролка с печатаема площ 58 см ширина.  Впоследствие, напечатаното фолио преминава през шейкър за нанасяне на лепилото, което е във вид на пудра. Последният етап е разтапяне и изсушаване на лепилото в специална фурна, което да направи необходимата спойка с мастилото.

Адрес

Пловдив

бул. Пещерско шосе 75

✆  0877344475

✉  office@heliospark.eu

Връзка с нас

    Scroll to Top