Начало » DTG печат

DTG печат

Epson F2100

DTG печат

DTG (Direct-To-Garment) печатдиректен или дигитален печат върху текстил. Всички тези термини са едно и също, като най-популярният е DTG печат. По същество това е пълноцветен мастилено-струен печат, който се извършва с модифицирани високотехнологични цветни принтери, печатащи директно върху поставена в тях тениска – бяла, цветна или черна. Подобно на мастилено-струен печат върху хартия.

DTG печатът е сравнително нов метод, който позволява много вариации в сравнение със ситопечат. DTG принтерите могат да отпечатат над 16 милиона цвята директно върху тениската с един проход. За разлика от традиционния ситопечат, на практика с DTG печат може да се отпечатат всякакви пълноцветни изображения (снимки и дизайни с градиенти) с фотографско качество. Може би единствено среща трудности с неонови, искрящи цветове, като всеки  друг CMYK принтер.  

Разбира се мастилото, с което се печата е специално произведено за печат върху памучен текстил. Печатат се както бели, така и цветни памучни тениски. Разликата е, че при белите тениски се използват четирите цвят CMYK, а за цветните и черните тениски се добавя и подложка с бяло мастило. Щампата се характеризира с това, че не се усеща при опип – при бели тениски става част от плата, а при цветни и черни тениски се усеща минимално.

DTG печат върху тениски
DTG печат върху тениски
DTG печат върху тениски
DTG печат върху тениски
DTG печат върху тениски
DTG печат върху тениски

DTG принтер

Ние от Хелиос парк, печатаме с принтер за директен печат EPSON SureColor F2100. Благодарение на резолюцията за печат от 1440 dpi и най-новата технология на печатащата глава, щампите, които се отпечатват с помощта на този принтер са безупречни. Технологията на Epson – PrecisionCore® Printhead Technology осигурява кристално чисти отпечатъци. Можете да разгледате част от нашата работа в галерията към сайта ни.

DTG мастило

Мастилото, което използваме от Хелиос парк е само оригинално мастило на EPSON – UltraChrome DG. Ние никога не използваме заместители, което е гаранция за качествен печат и безопасност.  Принтът е висококачествен и с ярки, живи цветове. Характеризира се с впечатляващо цветовъзпроизвеждане и висока устойчивост при пране. 

Екологичност и безопасност

Мастилото UltraChrome DG на EPSON е безопасно както за възрастни, така и за деца, включително и за бебета. Притежава еко паспорт за безопасност от OEKO-TEX – международен стандарт за безопасност в текстилната индустрия. Така, че може да се използва за печат на бебешки бодита и детски дрешки без опасност за здравето на децата ни.

Адрес

Пловдив

бул. Пещерско шосе 75

✆  0877344475

✉  office@heliospark.eu

Връзка с нас

    Scroll to Top