Начало » Сублимационен печат

Сублимационен печат

Какво е сублимационен печат

Сублимационният печат е популярен метод за печат, който има за цел, чрез използване на налягане и висока температура (между 180 – 200ºC), да прехвърли дизайн от сублимационна хартия върху полиестерен плат или върху материал с покритие от полиестер. Резултатът е висококачествен продукт с перфектен пълноцветен печат. Подходящ е, както за единични персонализирани продукти, така и за големи количества за печат.

Ние, от Хелиос парк, използваме сублимация при печат на керамични чаши, падове за компютърни мишки, пъзели, ключодържатели, магнити за хладилник и други сувенири.

Сублимационен печат вурху чаши
Сублимационен печат вурху чаши
Сублимационен печат вурху падове за мишки
Сублимационен печат вурху чаши
Печат върху ключодържатели
Сублимационен печат технология

Сублимационен печат - процес

Как работи сублимационният печат? Първо, отпечатваме  избрания дизайн със сублимационен принтер, зареден със сублимационни мастила, вурху сублимационна хартия. След това дизайнът се щампова върху полиестерния плат или друг материал с полиестерно покритие, като се използва топлинна преса, под висока температура и висок натиск.

При високата температура порите на полиестера се отварят. Сублимационното мастило преминава в газообразно състояние и навлиза в полиестера.

ПРЕДИМСТВА НА СУБЛИМАЦИОННИЯ ПЕЧАТ

Поради факта, че сублимационното мастило навлиза в порите на полиестера, то печатът е изключително траен. На практика сублимационния печат не се измива, не се отлепя и не се напуква.
От друга страна мастилото не се наслоява върху крайното изделие. Щампата не се усеща при опип, а става част от тениската, чашата или мауспада.
Високо качество на изображението - сублимационният печат е изключително детайлен и жив печат. Изображението е с качество, близко до качеството на снимка, отпечатана в професионално фотостудио.
Може да се отпечата, както единичен продукт, така и голяма серия. Така, че при желание на клиента винаги можем да отпечатаме една мостра и впоследствие, след одобрение на мострата от клиента, да отпечатаме цялата серия.

НЕДОСТАТЪЦИ НА СУБЛИМАЦИОННИЯ ПЕЧАТ

Като недостатък на сублимационния печат може да се посочи, че се прилага предимно върху продукти с бяла основа - бели тениски, бели чаши.
Също така сублимационното мастило не се повлиява добре от слънчевата светлина. Затова не е подходящо да се използва за продукти, които ще се използват дълго време на открито, под въздействието на пряка слънчева светлина. Това може да доведе до избледняване на печата.

Адрес

Пловдив

бул. Пещерско шосе 75

✆  0877344475

✉  office@heliospark.eu

Връзка с нас

    Scroll to Top